Trainingen

3 daagse CPT training in Portugal

Inhoud

Hesther Selbeck verzorgd geregeld trainingen voor professionals en geïnteresseerden die zich willen verdiepen in het inzetten van paarden binnen het werkveld van de (Jeugd) GGZ of nieuwsgierig zijn naar wat paarden kunnen betekenen voor hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

De inzet van paarden tijdens systeemtherapie is uitermate geschikt om patronen te veranderen en nieuwe manieren van communicatie te ontdekken. Cliënten krijgen hierdoor andere inzichten dan in verbale therapie en kunnen door middel van de opgedane handvatten hierover regie gaan voeren. Zeker als zij vastlopen in hun ontwikkeling, is het doel oplossingen te verkrijgen en perspectief.

De 3 daagse CPT training behandeld therapeutische elementen uit de Contextuele Paardentherapie (CPT) methodiek: over hoe paarden in dit traject worden ingezet om reflectie en emotie-regulatie op gang te brengen bij individuele cliënten of in een groep: zoals een gezin, team of in groepstherapie.
Als trainee krijg je achtergrondinformatie over de CPT. Er worden praktijk ervaringen besproken en er wordt dieper ingegaan wat de CPT onderscheidend maakt t.o.v. andere interventies. In de praktijktraining met de paarden werk je aan eigen thema’s of onderwerpen ten behoeve van de groei van je innerlijke leiderschap, je persoonlijke- en spirituele ontwikkeling. Je wordt gevraagd een casus of probleemstelling voor te bereiden. Dit mag ook uit een andere werksetting dan specifiek hulpverlening of bedrijfsleven. Hiermee ga je aan het werk met de paarden en de trainers. De onderdelen worden afgewisseld met paardrijden in de picadeiro. Tijdens de training wordt je dan ook geïnspireerd in het therapeutisch werken met paarden, door het voornamelijk zelf te ervaren.

Doelen
-Je bent gegroeid in je persoonlijke en (of spirituele) ontwikkeling en leiderschap.
-Je hebt inspiratie opgedaan in het therapeutisch werken met paarden.
-Je hebt concrete ideeën over verdiepende interventies met paarden en hoe deze geïmplementeerd kunnen worden in jouw werk setting.

Elementen uit de CPT methodiek kan je nadien toepassen binnen je huidige werkveld.

Deze training kan individueel of in groepsverband gevolgd worden.

 

Het bedrag is als volgt opgebouwd:

  • Intake/ kennismakingsgesprek individueel met Hesther Selbeck;
  • Verdieping in persoonlijke (en spirituele) ontwikkeling en leiderschap;
  • Aandacht voor de persoon van de therapeut (coach) & eigen thematiek;
  • Technische onderbouwing Contextuele Paardentherapie (CPT);
  • Paard inzetten voor emotie-regulatie en gedragsreflectie en dit zelf ervaren;
  • Paard inzetten in individuele therapie en gezin/ team en dit zelf ervaren;
  • Certificering en gebruik CPT methodiek;
  • Reis- en verblijf van 5 dagen, met luxe kamer;
  • Ontbijt, lunch en diner.
  • Evaluatie training individueel met Hesther Selbeck. 

Ben je geïnteresseerd in een training of wil je meer informatie ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@hestherselbeck.com

Prijs op aanvraag

Nieuwe Data 2024

Cursuslocatie Portugal
Quinta Madre de Água

maandag 15 april –
vrijdag 19 april 2024

Inschrijven is niet meer mogelijk

maandag 3 juni –
vrijdag 7 juni 2024

Inschrijven niet meer mogelijk

maandag 9 september –
vrijdag 13 september 2024