Beter met paarden

Congres

Hesther Selbeck, auteur van dit boek, geeft een lezing over persoonlijke en spirituele ontwikkeling en hoe paarden hierin van betekenis kunnen zijn. Op haar 28ste heeft Hesther een visioen van Mongoolse paarden, letterlijk ziet ze hen op haar netvlies verschijnen. Vanuit een diepe overtuiging neemt ze haar lot in eigen handen en besluit ze voor twee maanden te paard door Mongolië te trekken. Vol overgave en verbinding vindt zij heling tijdens haar persoonlijke reis, waarna ze de innovatieve Contextuele Paardentherapie (CPT) ontwikkelt. Een systeemtherapie behandeling waarbij ze paarden centraal zet als co-therapeut, voor volwassenen en jongeren met complex psychiatrisch gedrag en hun ouders.

Hoe kan de mens zijn patronen doorbreken? En zijn angst omzetten naar vertrouwen en autonomie? Wat hebben we hiervoor nodig? En wat kunnen we leren van paarden en de natuur?

Ontwapenend eerlijk en met humor maakt ze het publiek deelgenoot van haar persoonlijke ontwikkeling: haar zoektocht naar zingeving in estatic dance en meditatie, haar bestaansrecht in relaties en haar spirituele ingevingen en dromen.

“Een ode aan de veerkracht en autonomie van de mens, die zijn leven herinricht en regie neemt voor verandering. Een actueel thema in deze tijd.”

 

DATUM
2 juli 2022

TIJD
9.00 – 17.30 uur

PRIJS
€ 145,00

 

LOCATIE
De Schuren
Merksplas
België